Το Δόντι

Το περιοδικό «Το Δόντι» ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1998 ως δωρεάν διμηνιαίο πολιτιστικό έντυπο. Από το 2004, οπότε ξεκίνησε και ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος, η έκδοση του περιοδικού συνεχίστηκε με μεγαλύτερη συχνότητα κυκλοφορίας, αλλά με διανομή σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία σε δεκάδες ελληνικές πόλεις, μέχρι τον Νοέμβριο του 2006 που διέκοψε την κυκλοφορία του.

Εξώφυλλο του περιοδικού Το Δόντι

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου το περιοδικό εστίασε στην ανάδειξη θεμάτων, προσώπων και δράσεων από τον χώρο του πολιτισμού της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Στη δεύτερη περίοδο η θεματολογία του εμπλουτίστηκε με κείμενα ευρύτερου γεωγραφικού ενδιαφέροντος.

Κοινό στοιχείο και στις δύο περιόδους ήταν η κριτική παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων και η ανάδειξη θεμάτων πολιτιστικής πολιτικής και τοπικής ιστορίας.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του το «Δόντι» διοργάνωσε περισσότερες από πενήντα εκδηλώσεις (συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, παραστάσεις ημερίδες και συνέδρια), ενώ κάλυψε δημοσιογραφικά μεγάλα φεστιβάλ και καλλιτεχνικά γεγονότα σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί με το «Δόντι» διανεμήθηκαν και οι περιοδικοί τίτλοι:

  • «περιβάλλον» (2004 – 2007). Θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής, εκπαίδευσης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  • «πολιτιστική πρωτεύουσα» (2004-2006). Η προετοιμασία της Πάτρας για τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2006 και η παράλληλη πορεία του θεσμού στην Ευρώπη.